ziggodome-in-aanbouwDe Ziggo Dome is gebouwd rond de concerthal.

De Ziggo Dome is gebouwd rond de concerthal, die het karakter heeft van een Black Box.

De dakconstructie is zodanig dat er in totaal honderd ton geluid, licht en decor in gehangen kan worden en het podium is verplaatsbaar.

Het gebouw is onderverdeeld in zes lagen:
een kelder, de begane grond en daarboven vier verdiepingen. Verdeeld over die vier verdiepingen zijn er twee ringen met tribunes die met trappen en liften bereikbaar zijn. Op de vlakke zaalvloer (3700 m2,geen kabelgoten) kunnen ongeveer 7500 bezoekers staan, er is een aparte lounge voor 800 vips en de rest van het publiek zit op de tribunes die in een U-vorm om het podium heen geplaatst zijn. Ondanks de kolossale afmetingen ontstaat zo toch iets van omhulling en omarming.

Verder zijn er berekeningen uitgevoerd om te bepalen waar en hoeveel absorberend materiaal er moest komen. Het streven is om een ‘droge’ akoestiek te krijgen, maar het geluid moet ook weer niet doodslaan en moet voldoende body en definitie houden. De geluidsisolatie naar de omgeving is gerealiseerd door de buitengevel als een stolp om het gebouw heen te plaatsen, trillingsvrij van de constructie, zodat de geluidstrillingen niet worden doorgegeven.